VPS vs namjenski hosting: 7 razlika

VPS vs namjenski hosting: 7 razlika

12 August 2021 0 Von admin

VPS vs namjenski hosting: Kao vlasnik tvrtke, imate dva glavna izbora za profesionalno hosting web stranice: VPS hosting, kao što je Tekući web VPS hostingi namjenski hosting. No, iako oboje imaju visokokvalitetne usluge, ne pružaju iste pogodnosti, što će u konačnici utjecati na to koliko jedno ili drugo odgovara ciljevima vaše tvrtke.

Zapravo, postoji sedam ključnih razlika između VPS hostinga i namjenskog hostinga, koje morate prvo razumjeti kako biste za sebe napravili bolji izbor.

7 Razlike između VPS -a i namjenskog hostinga

Skalabilnost

Kao nadolazeći posao koji predviđa povećanje prometa web stranica kako raste, VPS hosting omogućuje vam da proširite svoju pohranu i propusnost prema potrebi jednostavnom nadogradnjom vašeg plana za maksimalnu skalabilnost.

S druge strane, namjenski hosting je uglavnom poželjan zbog svoje moćne sposobnosti da s većom dosljednošću obrađuje mnogo prometa.

Izvođenje

S VPS hostingom, brzina učitavanja stranice i prometni kapacitet vaše web stranice uvelike ovise o broju drugih korisnika koji istovremeno pristupaju poslužitelju, što može usporiti vašu uslugu tijekom naglog prometa.

U međuvremenu, s namjenskim hostingom imate ekskluzivni poslužitelj; dakle, imate koristi od maksimalne brzine i mogućnosti punog opsega prometa koju nudi.

Sigurnost

Sigurnost je nesumnjivo najveći razlog zašto se tvrtke odlučuju za VPS ili namjenski hosting zbog dodatnih mjera koje ove usluge poduzimaju kako bi zaštitile svoje klijente.

No, s VPS hostingom, budući da se i druge web stranice hostiraju na poslužitelju, to znači da je vaša web stranica i dalje pod minimalnim rizikom od narušavanja sigurnosti ako bi druga web lokacija naišla na cyber napad, za razliku od namjenskog hostinga na kojem nitko drugi ne dijeli vaš poslužitelj.

Također pročitajte: Kada nadograditi s VPS -a na namjenski poslužitelj

Kontrolirati

Obje vrste hostinga također nude upravljani i neupravljani hosting. Međutim, s VPS neupravljanim hostingom, klijent i dalje ima neke kriterije koje mora slijediti kako bi zaštitio integritet svojih usluga, dok s neupravljanim namjenskim hostingom klijent ima potpunu kontrolu.

Resursi

Budući da namjenski hosting znači da su cijeli poslužitelj, propusnost i Ram vaši, to znači da dobivate više resursa od VPS hostinga u kojemu će kome treba više resursa.

Podrška za poslužitelj

Iako obje vrste web hostinga svojim klijentima nude izvrsnu korisničku podršku, podrška koju pružaju namjenske hosting tvrtke obično je više kvalitete zbog vrhunske usluge.

Cijene

Ekskluzivne usluge koje pruža namjenski hosting znači da i koštaju više, dok cijena za VPS hosting obično počinje od 50 USD; stoga može biti prikladniji za manje tvrtke.

Na kraju, ako vam se sviđa ono što namjenski hosting može ponuditi, ali ne i visoki troškovi koji s njim dolaze, prema Liquid Webu, “… upravljane opcije VPS hostinga idealna su rješenja ako trebate kontrolu namjenskog poslužitelja, ali morate zadržati smanjuju vam se troškovi. “

U protivnom, ako još uvijek niste sigurni koje bi rješenje za hosting moglo biti najbolje za vas, uvijek se možete obratiti timu za podršku tvrtke za hosting, koji će vam biti sretni pomoći u pronalaženju odgovarajućeg.