7 pogrešaka na web stranicama koje prave vlasnici malih tvrtki

7 pogrešaka na web stranicama koje prave vlasnici malih tvrtki

29 September 2021 0 Von admin

7 pogrešaka na web stranicama koje prave vlasnici malih tvrtki

U današnje vrijeme postalo je nužno da svako poduzeće ima web stranicu. Ne zato što je to neki rastući trend ili nešto slično, to je zato što je dobra web stranica ključni dio većine vaših marketinških napora.

Ako prodajete proizvode ili usluge, želite da vaš brend bude lako prepoznatljiv po publici.

Da biste to postigli, morate odabrati savršen dizajn za svoju web stranicu. Ali ne samo vizualni dizajn. Postoje mnogi tehnički i netehnički aspekti web dizajna na koje morate obratiti pažnju.

Nažalost, mnoge tvrtke tome ne pristupaju dovoljno ozbiljno. Što ih dugoročno može skupo koštati. Međutim, možete voditi svoje poslovanje prema uspjehu izbjegavajući najčešće greške na web stranicama koje čine vlasnici malih tvrtki.

Najčešće greške web stranica koje čine vlasnici malih tvrtki

Nemojte pogriješiti ako mislite da imate malu i jednostavnu tvrtku za koju vam možda neće trebati web stranica. Baš suprotno, ako želite ostati konkurentni s istaknutijim igračima, web stranica je neophodna.

I ne zaboravimo druge male tvrtke koje također traže način za uspjeh. Naravno, društveni mediji dobra su alternativa za oglašavanje vašeg poslovanja i povećanje vaše vidljivosti na internetu.

No, ako želite da vas klijenti shvate ozbiljno, potrebna vam je jednako ozbiljna web stranica.

Profesionalno i funkcionalno web mjesto više je od odabira teme, popunjavanja sadržaja i razvrstavanja neke vrste plaćanja.

Morate mu pristupiti s istom dugoročnom predanošću kao i drugim aspektima vašeg poslovanja.

Da biste lakše odlučili koje korake trebate poduzeti, evo nekoliko najčešćih pogrešaka malih tvrtki koje se odnose na njihove web stranice:

  1. Ne razumijete svoju ciljanu publiku
  2. Ne zapošljavanje stručnjaka za izradu web stranice
  3. Implementacija nespretne navigacije
  4. Korištenje pogrešnog poziva na akciju
  5. Zanemarivanje SEO -a za vašu web stranicu
  6. Zanemarivanje vrijednosti blogova
  7. Neuspjeh u praćenju rezultata

1. Nerazumijevanje ciljane publike

Proces izrade web stranice trebao bi započeti utvrđivanjem tko će ga najviše koristiti. Ako želite da vaše poslovanje pokriva određeni dio tržišta, a to svakako želite, morate stvoriti svoj idealan profil klijenta.

Imajući to na umu, upotrijebit ćete potrebe i želje ciljane publike i razmotriti ih pri uspostavljanju osnovnog dizajna.

Naravno, trebat će vam profesionalni dizajner ako želite da vaša web stranica pruža posebno iskustvo. Na primjer, ako se bavite prodajom igračaka, trebat će vam veseo i šaren dizajn primjeren za djecu.

S druge strane, ovo nije nešto prikladno ako prodajete uredski inventar. Ne zaboravi to vaša web stranica obraća se vašoj publici kao ambasador vašeg branda.

2. Ne angažirati profesionalce za izradu web stranice

Još jedna uobičajena pogreška je što mnogi vlasnici tvrtki često podcjenjuju web stranice kao poslovnu imovinu. Međutim, jednako je važno, kao i sve ostalo.

Iz tog razloga za profesionalnu poslovnu web stranicu potrebna su ulaganja.

Možete pronaći nekoga sumnjivog da vam izgradi web stranicu. No web stranica će u većini slučajeva vjerojatno biti inferiorna.

Stoga, ako želite da vaši posjetitelji imaju jasno i napredno iskustvo, potrebna vam je dobro osmišljena i profesionalno razvijena web stranica.

Osim toga, tvrtke poput Digitalna točka New York može vam pomoći u dizajniranju i izradi izvrsne web stranice. Također mogu osigurati da nema drugih kardinalnih pogrešaka koje biste inače mogli učiniti.

Stručni tim se savjetuje s vlasnikom male tvrtke.
Tim stručnjaka s iskustvom pobrinut će se da dobijete kvalitetnu web stranicu i izbjegnete uobičajene pogreške web stranica koje bi vlasnici malih poduzeća mogli napraviti.

3. Implementacija nespretne navigacije

Što se tiče dizajna web stranica, vjerojatno ste već primijetili web stranice po kojima se teško kretati. Ovo je jedna od uobičajenih pogrešaka na poslovnim web stranicama.

Loša struktura i navigacija lako mogu potpuno uništiti iskustvo posjetitelja i otjerati ih. Prije nego odlučite kakvu navigaciju želite, zapitajte se što vašim klijentima treba.

Razmislite o tome koju vrstu informacija žele pronaći na vašoj web stranici. I također, kamo ih želite voditi.

Na primjer, posjetitelji koji traže proizvode žele lako pretraživati ​​i pregledavati proizvode. Budite praktični jer ih ne zanimaju toliko vijesti ili informacije iz tiska.

Također, pobrinite se da vaša web stranica i njena navigacija budu prilagodljivi i mobilnim uređajima. Rijetko je danas vidjeti web stranicu koja ne reagira, ali to se događa.

Planiranje navigacije za mobilnu verziju web stranice, način da se izbjegne jedna od uobičajenih pogrešaka web stranica koje vlasnici čine.
Previše padajućih izbornika na web stranici male tvrtke može biti zbunjujuće.

4. Korištenje pogrešnog poziva na akciju

Poziv na akciju (CTA) može se činiti kao mali detalj, ali zapravo je bitan element za svaku poslovnu web stranicu. To pruža vašim posjetiteljima mogućnost poduzimanja konkretnih radnji na vašoj web stranici.

Također, omogućuje vam da ih vodite i započnete njihov odgovor. Štoviše, možete ih koristiti za učinkovito predstavljanje posebnih ponuda, pretplata ili sličnih informacija.

Međutim, česta pogreška kod CTA -a je ta što mogu brzo postati dosadne. Tanka je linija između djelotvornog i iritantnog CTA -a pa tu morate biti oprezni.

5. Zanemarivanje SEO -a za vašu web stranicu

Još jedna greška koju vlasnici poduzeća često čine je podcjenjivanje važnosti SEO -a. Možete uložiti mnogo novca u stvaranje sjajne web stranice, ali to neće biti od koristi ako nitko ne zna za to.

Kako biste osigurali da će vaša web stranica učinkovito podržati vaše poslovne napore, trebali biste uložiti i u digitalni marketing.

U osnovi, to će vam pomoći da se visoko rangirate na Googleu i drugim tražilicama i značajno povećate svijest o svojoj robnoj marki.

To će rezultirati znatnim povećanjem web prometa i velikim priljevom potencijalnih klijenata.

Nadalje, društveni mediji i slični kanali imaju sposobnost dijeliti i širiti vrijedne informacije o vašem poslu.

6. Zanemarivanje vrijednosti blogova

Jedan od aspekata digitalnog publiciteta, koji se često ostavlja po strani, su blogovi. Ne samo da jesu korisno u pružanju kvalitetnih informacija svojim korisnicima, ali su također korisni za vaš SEO.

U suštini, ako želite stajati iznad ostalih tvrtki u svojoj industriji, blogovi su jednostavno previše učinkoviti da biste ih izostavili.

Pisanje bloga u WordPressu.
Pomoću svog bloga možete pregledati proizvode iz svog asortimana.

7. Neuspjeh u praćenju rezultata

Konačno, niti jedan korak i savjet nisu jednokratna rješenja. Ako želite da vaša tvrtka pobijedi na digitalnom bojnom polju, morate poboljšati i izmijeniti svoje planove konstantno.

Možda će neke strategije postati manje učinkovite; možda će se pojaviti neki novi trendovi. Zato je važno stalno provjeravati i pratiti rezultate svoje web stranice.

Analizom rezultata moći ćete brzo reagirati i prilagoditi se novootkrivenim uvjetima i odredbama koje tržište može nalagati.

U osnovi, ključno je ostati u kontaktu s promjenama. Mjerni podaci i statistika ovdje mogu biti od velike pomoći.

Bez obzira na vrste poslovanja, svi su skloni pogreškama. Ali identificiranjem pogrešaka na web stranicama koje vlasnici malih poduzeća čine, možete brzo promijeniti situaciju u svoju korist. Potrebno je promatrati, učiti i biti spreman za provedbu promjena ako želite da vaše poslovanje dugoročno uspije.