“Alternativni marketing s Cocosign -om” – blog Tech Crunch

“Alternativni marketing s Cocosign -om” – blog Tech Crunch

31 August 2021 0 Von admin

Alternativni marketing odnosi se na obavljanje poslova, ne nužno razmjera, ali može imati veliki utjecaj na vaš rezultat. To može uključivati ​​slanje rukom pisanih bilješki ili čak stvaranje kreativnih radova s ​​robnom markom. Sve u svemu; ako svatko radi jednu ili dvije stvari, alternativni marketing čini suprotno. Glavna razlika je u tome što mora raditi različite stvari, a to se često smatra visokim rizikom, zbog čega većina marki to ne čini. To znači pronalaženje novih metoda, sredstava i mjesta za postizanje onoga što je potrošačima uistinu važno. Zatim razgovarajte s njima na način koji ih pokreće i motivira na akciju.

Fokus je na što većem povećanju …

Ali zato što tržište postaje zasićeno; trgovci su počeli tražiti druge načine za uspjeh kod potrošača. Pomoću Kokoznak jedinstvena i alternativne poslovne strategije ili jedinstvene marketinške metode, alternativni marketing postaje tako jednostavan.

  • Vrste alternativnog marketinga:

Alternativni marketing uključuje pronalaženje i stvaranje pametnih i maštovitih programa. Pronađite nova mjesta na kojima potrošači mogu komunicirati s robnom markom, a zatim stvorite najbolje marketinške poruke za privlačenje pozornosti.

Postoji pet vrsta alternativnog marketinga:

  1. Buzz marketing
  2. Gerilski marketing
  3. Marketing životnim stilom
  4. Iskusni marketing
  5. Implantirani marketing

Općenito, kombinirajući ih pet planova alternativnog marketinga ima najveći utjecaj na potrošače.

1. Buzz marketing:

Buzz marketing se dodatno naziva usmeni marketing. To se može učiniti na mnogo različitih načina. Najčešće se razmatra situacija kada kupci koji vole marku ili proizvod preporučuju svojim prijateljima i obitelji.

No, također možete stvoriti buzz podržavajući ambasadore robnih marki, koji obično imaju značajan utjecaj na veliku skupinu ljudi. Vlasnici robnih marki i ambasadori stvaraju glas o uvođenju novih proizvoda ili pružanju informacija o proizvodima i preporučivanju proizvoda svojim sljedbenicima. Drugi popularan način poticanja interesa za tvrtku je izlaganje zaposlenika. Ova strategija se naziva brendiranje poslodavca. Ova strategija pokazuje potrošačima da su zaposlenici ponosni na tvrtku u kojoj rade i grade povjerenje.

Alternativni marketing

2. Gerilski marketing:

Uspješan gerilski marketing poznat je po brzim rezultatima i kontra tipičnim resursima. Marketinški tim riskirao je iskušavajući neobične metode, no veliki su rizici bili popraćeni velikim nagradama. Prema Kennethu Croweu i Donaldu Bucku, gerilski marketing često koristi „kombinaciju medija, oglašavanja, odnosa s javnošću i iznenađenja kako bi privukao potrošače“.

Gerilski marketing obično se temelji na ljudskom ponašanju i psihologiji. Mora ciljati manje grupe ili pojedince. Ovaj oblik marketinga zahtijeva puno energije jer je agresivan i trebao bi biti prirodan za potrošače, a ne prisiljen.

Alternativni marketing

3. Iskusni marketing:

Iskusni marketing kombinira različite marketinške strategije, poput osobne prodaje i korisničkog iskustva. Ova marketinška strategija obično uključuje praktično iskustvo za potrošače, gdje mogu testirati proizvode ili dobiti besplatne uzorke. Ove kampanje možete izraditi u 3 koraka. Prvi je odabir male ciljne publike, a drugi odabir trenutaka i prilika koji odgovaraju ciljnoj publici kako bi mogli komunicirati s robnom markom. Treće je osigurati da iskustvo pokaže da je marka pouzdana i izvediva za publiku. Za izvođenje ovog eksperimenta možete koristiti i marketing putem e-pošte za interakciju s ljudima. Možeš koristiti Generator potpisa e-pošte Cocosign.

Primjer toga može biti ako tvrtka za zaštitu od sunca pozove potencijalne kupce na raskošnu zabavu u bazenu, gdje nude uzorke proizvoda za kupanje i losione za sunčanje.

Alternativni marketing

4. Implantirani marketing:

Ugrađeni položaj je planirani plasman proizvoda u proizvodnju. Pepsi i Coca-Cola stručnjaci su za ovo područje. Proizvod se po želji postavlja u prostor za zabavu, tako da će ga potrošači nesvjesno primijetiti. Novi film Bohemian Rhapsody dobar je primjer. Kad se kraljičin bend okupio da svira koncert Live Aida, Pepsi je stao na vrh klavira i ušli su na pozornicu. Razlog zašto plasman proizvoda se događa toliko često da ljudi vjeruju da će povezivanje proizvoda s pozitivnim emocijama u filmovima, TV emisijama ili koncertima izgraditi svijest i pozitivne stavove o robnoj marki.

Također pročitajte: Kako će klimatska kriza promijeniti prehrambene navike i prehrambenu tehnologiju do 2050. godine?

Alternativni marketing

5. Marketing životnim stilom:

Marketing životnim stilom je opušteniji oblik marketinga koji koristi demografiju i interese ciljane publike za privlačenje potrošača. Prepoznajući zajedničke hobije trenutnih kupaca tvrtke, poduzeće može odabrati mjesta koja im omogućuju uspjeh u trenutnim i potencijalni kupci. Ta mjesta mogu biti opuštena poput lokalne pijace ili uzbudljivih aktivnosti. Mjesto odabire područja u kojima tvrtka vjeruje da su gledatelji najspremniji kupiti njegove proizvode. Red Bull često sudjeluje sponzorirajući ekstremne sportske događaje kao što su utrke, letenje ili skateboarding.

Alternativni marketing

  • Kako Cocosign pomaže u alternativnom marketingu:

Cocosign je u osnovi platforma e-potpisa koja vam pomaže da odmah i učinkovito izvršite svoj zadatak potpisivanja. Dakle, baš kao i alternativni marketing Kokoznak također koristi strategije za pomoć drugima lansiranjem svojih jedinstvenih i korisni alati za poboljšanje marketinga. Međutim, ako ste u trenutku kada vam je širenje poslovanja glavni cilj ili vidite visoki marketing i trebate prilagoditi svoje marketinške napore kako biste ostvarili veći povrat ulaganja, razmislite o provedbi nekih marketinških eksperimenata za rast kako biste poboljšali svoje mjerne podatke.