Ne dopustite da te stvari ometaju zdrav, ekološki prihvatljiv život

Ne dopustite da te stvari ometaju zdrav, ekološki prihvatljiv život

8 Oktober 2021 0 Von admin

Donošenje odluka koje su bolje za okoliš obično nisu na vrhu popisa. Što se tiče ekološki prihvatljivog života, postoje različite stvari koje mogu ometati vašu želju za tim, bilo da se radi o ukorijenjenim navikama zahvaljujući pritisku društva ili jednostavno o želji da svoj život živite na određeni način. Upamtite da pokušavate biti pametniji u pogledu života općenito i načina života koji je bolji za okoliš, a posebno za buduće generacije.

Tehnologija je veliki dio života svakoga

Svi cijene električnu energiju u svojim domovima, a upotreba žarulja je dana kada sunce zađe. Međutim, važno je shvatiti da mala promjena, poput upotrebe žarulja koje štede energiju, može dovesti do smanjenja vašeg računa za električnu energiju za 20 posto.

Unatoč činjenici da ćete možda htjeti igrati video igre cijeli dan i uživati ​​u hladnom povjetarcu ventilatora i klima uređaja, vaš račun za struju i učinak koji potrošnja električne energije ima na okoliš ne moraju biti toliko značajni kad se potrudite male promjene za velike rezultate.

Svi vole čiste stvari

Pranje odjeće, posuđa i održavanje čistoće doma, uključujući i automobil, zahtijeva korištenje vode. Tuševi i kade mogu zahtijevati korištenje puno vode. Međutim, određena godišnja doba znače ograničenja vode i područja svijeta gdje je voda oskudna. Za one koji žele živjeti na ekološki prihvatljiviji način, smanjivanje korištenja vode i ponovna upotreba vode kad je to moguće odlični su načini za očuvanje okoliša, a također i za uštedu novca koju možete koristiti za druge zabavne aktivnosti.

Reklame su previše uvjerljive

Lako je biti uhvaćen u društveno razmišljanje o tome da imate novca i trošite ga – osobito na stvari koje se ne uklapaju u kategoriju nužnosti. Vrlo je jednostavno nastaviti kupovati i uklopiti se u naše komercijalno usmjereno društvo. Ovakvo razmišljanje i mentalitet kupuj, kupuj, kupuj previđa potencijalni utjecaj na okoliš, što može biti loše zanemariti kad imaš djecu i trebao bi razmišljati o budućnosti.

Lakše je kupovati u velikim trgovinama nego kupiti lokalno

Mnogo je bolje kupiti voće, povrće i mlijeko od lokalnih poljoprivrednika, koji se obično financijski bore, nego prodati lokalnu trgovinu i kupiti najjeftiniju marku. Ove robne marke dolaze s mega farmi koje male poduzetnike polako tjeraju s konkurentnog tržišta. Važno je pametno razmotriti svoju kupnju, a ne samo odabrati ono što vam je najlakše. Ponekad se odlučite uložiti dodatni napor i kupiti lokalno može biti od pomoći u dugoročnom načinu rješavanja stvari. Zbog toga se sada isplati potrošiti vrijeme i dodatni dolar ili dva.

Biti lijen je previše zabavno

Istraživanje je moćno oruđe i otkriće proizvoda koji zamjenjuju one koji nisu dobri za okoliš mogu dovesti do osjećaja uspjeha. Važno je koristiti raspoložive moći i resurse kako biste svoj život usmjerili u ekološki prihvatljivom smjeru.