Top 6 revolucionarnih SEO trendova za 2020

Top 6 revolucionarnih SEO trendova za 2020

30 September 2021 0 Von admin

Top 6 revolucionarnih SEO trendova za 2020

Tehnologija se brzo razvija, tako često novi trendovi kreću, stari umiru, dok neki idu u korak s budućnošću. Promjene Google algoritma bile su upornije nego ikad prije i beskrajno pametnije, utječući na promet web stranice i rangiranje, ponekad pozitivno, a ponekad ne.

Dakle, kao marketinški zastupnik sadržaja i optimizator tražilica, vrlo je važno pratiti ove neprestane promjene kako biste ažurirali i optimizirali svoju web stranicu, njezin sadržaj i osigurali njegovu relevantnost za korisnike.

Stalno razvijanje i mijenjanje SEO strategija kako bi bili u toku s najnovijim trendovima postaje ključni dio života SEO stručnjaka.

Ovdje smo izložili neke tekuće i nadolazeće trendove u 2020. godini kako bismo pomogli optimizatorima tražilica u njihovoj potrazi.

  1. Umjetna inteligencija: Revolucija svih vremena

Iako drugi trendovi mogu doći i otići, Umjetna inteligencija (AI) ostaje ovdje.

AI se ne koristi samo u tražilicama, već brzo dobiva na snazi ​​u drugim Googleovim proizvodima, Appleovoj Siri, Amazonovoj web stranici i uređajima, Cogitovoj korisničkoj podršci, Netflixovim preporukama i bezbroj drugih proizvoda i alata.

Googleov moćni algoritam za samoučenje, RankBrain koji mjeri namjere korisnika, a ne riječi, učinio je rezultate pretraživanja profinjenijim i besprijekorno analizira rezultate.

AI stalno olakšava SEO analitičarima u razvoju personaliziranog korisničkog iskustva i automatiziranju brojnih zadataka, čime se štedi vrijeme i trud.

Od SEO stručnjaka se očekuje da se prilagode mogućnostima umjetne inteligencije, koja brzo poboljšava njeno razumijevanje weba i očekuje kvalitetu od web stranica.

  1. Trend glasovnog pretraživanja nastavlja se mijenjati

Stručnjaci to predviđaju 50% pretraživanja na internetuGlas će se obaviti 2020.

Budući da je Google poboljšao svoju točnost prepoznavanja govora do 95%, a očekuje se da će porasti i do 99%, glasovno pretraživanje će u narednim godinama dobiti eksplozivnu popularnost.

Bondcap trendovi izvijestili su da je u 2017. godini 20% mobilnih pretraživanja izvršeno glasovnim pretraživanjem. Ovo su samo mobilna pretraživanja, s pojavom Umjetne inteligencije i brzi internet, glasovno pretraživanje vrši se putem virtualnih pomoćnika poput Amazon Echo i Google Home.

Korisnici će sada htjeti pogodnost glasovnog pretraživanja svake web stranice ili aplikacije na koju odu. Glasovno pretraživanje mijenja SEO jer će umjesto 2 ili 3 ključne riječi unesene u pretraživanje, korisnici izgovarati upite u razgovornom tonu; stoga se duljina ključne riječi povećava na oko 10.

Stoga je od vitalne važnosti sada optimizirati web stranice za glasovno pretraživanje, upotrebom jezika za razgovor, ključnih riječi s dugim repom i označavanjem sheme.

  1. Vizualno pretraživanje transformira SEO

Gartner predviđa da će do 2021. godine te web stranice e -trgovine imati skok od 30% u rastu prihoda, što je optimiziralo njihove web stranice za vizualno pretraživanje.

Problem s tekstualnim pretraživanjem je u tome što korisnik mora zapamtiti isječak ili ime kako bi ga mogao pretraživati, vizualno razmišljajući, od korisnika se traži samo da postavi sliku i rezultati pretraživanja stignu.

Možda neće zamijeniti tekstualno pretraživanje, ali vizualni i glasovni zauzet će puno prostora u SEO-u.

Web stranice stvaraju 94% više prometa ako su podržane slikama i videozapisima; stoga je imperativ podržati više vizuala u web dizajnu.

  1. Blockchain spojen sa SEO -om i SEM -om

Blockchain je identificiran kao platforma za transakcije kriptovaluta i bitcoina, svaka relevantnost između SEO -a i blockchaina izgleda nevjerojatna.

No, blockchain će uskoro imati veliki utjecaj na svijet digitalnog marketinga.

Blockchain osigurava sigurnu transakciju između kupca i prodavatelja, bez uključivanja trećih strana, uz održavanje stabilne i točne evidencije.

Kada je zaposlen u transakcijama digitalnog marketinga, blockchain potvrđuje da je korisnik pravi, a ne bot, što uvelike smanjuje prijevaru s mrežnim oglasima.

Dakle, to će utjecati na Googleove i marketinške prihode od oglasa.

Uz pomoć označavanja ugrađene sheme, informacije i aktivnosti na web stranicama bilježit će se mnogo točnije i preciznije, računajući vrijednosni doprinos svakog korisnika. Učiniti web ljestvicu učinkovitijom nego ikad.

  1. Indeks za mobilne uređaje s prioritetom za mobilni SEO

U ožujku 2018. Google je objavio svoju prvu funkciju indeksiranja za mobilne uređaje.

Statista zabilježio 52,2% globalnog prometa na web stranicama ostvarenog putem mobilnih uređaja.

Mobile-First Indexing mjeri zdravlje i performanse web stranice na mobilnim uređajima.

Postalo je imperativ razviti responzivne web stranice optimizirane za mobilne uređaje.

Sporo učitavajuća web stranica na mobitelu anatema je Googlea, koji vjeruje da su web stranice koje se brzo učitavaju kardinalne za korisničko iskustvo.

Ako web stranice žele poboljšati svoje web mjesto na ljestvici, trebaju dati prednost korisničkom iskustvu, osiguravajući nesmetano kretanje i brzo kretanje web stranica.

  1. Istaknuti isječci i više značajki SERP -ova

Istaknuti isječci uključuju nekoliko djelića sadržaja s web stranice prikazanih na vrhu stranice rezultata tražilice (SERP).

Za optimizaciju isticanja isječaka navedite informacije na web stranicama koje su na popisu i koje lako može razumjeti tražilica.

Isječci su iznimno vrijedni mobilnim korisnicima, kojima se relevantne informacije lako prikazuju u pokretu; dakle, poboljšanje klikovnog postotka.

Što se tiče isječaka pregleda, Google ih se riješio u rujnu 2019. jer su vlasnici web stranica imali tendenciju manevrirati ocjenom u svoju korist.

Stoga će SEO -ovi morati naglasiti druge značajke SERP -a kako bi poboljšali svoje rangiranje i CTR.

Završna bilješka

Vještačka inteligencija i strojno učenje imali su veliku ulogu u promjeni tražilice na bolje.

Budući da umjetna inteligencija iz dana u dan postaje sve sofisticiranija, čekamo da vidimo koji se novi trendovi pojavljuju, a koji umiru.

SEO se razvija, s njima i strategije, ali cilj će uvijek biti ugoditi korisniku.